söndag 30 september 2012

NEW IN!





Var på stan igår och köpte lite nya saker; Metallring till håret, Dr. Martens, Jeans och en Träningsklocka! :)

Kräftskiva



Under förra helgen var jag uppe hos min farfar med familjen och hade kräftskiva med delar av släkten. Det var jätte mysigt och jag hade mycket skoj!
Under veckan som gått har jag pluggat en del, tränat, umgåtts med kompisar, shoppat, gått på bio och varit på konfaträff. Det har inte blivit mycket bloggning (som ni kanske märkt), men det är inte alltid jag har tid/lust att skriva mer än ett par gånger i veckan. Hur som helst hoppas jag att ni haft en fin vecka och helg, kram!

söndag 23 september 2012

Williams Lista



Känner ni till William Spetz? Ja? (Om inte, kika in HÄR)
Hur som helst har han i alla fall kommit ut med en egen humorserie för SVT. Serien ska visas i 10 delar har jag för mig, och det första avsnittet visas idag på Svtplay!

onsdag 19 september 2012

Bilder från Höstregattan


Bilder tagna av Hannah, vars blogg ni hittar HÄR.

Några bilder från Höstregattan!

tisdag 18 september 2012

Taizé konfan


Bild tagen av Pappa

Det märks verkligen att det är höst nu; löven har börjat gulna och till och med falla av, det är mörkt klockan åtta på kvällen, det ryker när man andas på morgonen, kinderna blir röda och vädret är antingen sådär höstigt ruggigt eller strålande fint. Men faktum är att jag tycker att det är mysigt, det är klart att jag älskar sommaren, men hösten kan vara minst lika fin, och tiden går så fort att julen kommer vara här tidigare än man anar.

Idag har det varit en helt vanlig dag i skolan, förutom att vi slutade en timma tidigare på grund av en lärarkonferans. Efter skolan gick jag och Laura hem, och sedan mötte vi upp Fia för att gå på Konfa-träff. Gruppen verkar faktiskt ganska mysig, och jag tror att vi kommer få det kul tillsammans. 
Jag kom hem för en timma sedan och ska strax äta, och sedan bara ta det lugnt - ha det bra, kram!

måndag 17 september 2012

Måndagar i allmänhet



Skoldagen idag har varit ganska lugn, vi hade idrott följt av matte, kemi och fysik. Efter skolan gick jag hem och pluggade, vi har en hel del läxor + en presentation till på fredag, samt har ätit lite av gårdagens tårta från firandet efter min mamma och ena bror som fyllt år!
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, se på Vetenskapens Värld och läsa lite, jag borde egentligen påbörja The Fault In Our Stars av John Green (författaren bakom bland annat storsäljaren Var är Alaska?) snart, men jag har fullt upp med boken som jag håller på med just nu; Om inte nu så när, och önskar egentligen att jag hade mer tid till att läsa. Hur som helst hoppas jag att ni haft en fin dag, kram!

söndag 16 september 2012

Rocksjöregattan


Så var årets sista tävling avslutad, Höstregattan i Rocksjön som anordnades av min klubb - JKK - helgen har varit hektisk och sett ut ungefär såhär;
I igår vid tio-tiden kom jag ner till Rocksjön för att värma upp och förbereda mig inför mitt försöksheat på 200 meter, loppet gick relativt bra, och jag kom till B-final.
Efteråt åt jag lunch och tog det lugnt, innan jag vid runt tre gick ut på vattnet igen för att tävla i B-finalen -Jag vann loppet, och lyckades även slå min försöksheatstid, något jag är nöjd över.
Senare på eftermiddagen skulle jag egentligen även ha paddlat ett försöksheat på 500 meter, men jag hoppade över det på grund av trötthet och förkylning.

Idag kom jag ner till Rocksjön vid nio, där såg jag på när min ena bror tävlade samt ett flertal av mina kompisar. Klockan halv två gick mitt långlopp av stapeln, på 2500 meter, och även denna gången lyckades jag slå min förra tid.
Det har varit en toppenhelg, men nu är tävlingssäsongen över och i vinter får jag passa på att bygga upp konditionen och styrkan igen, för att kunna använda den nästa sommar!

fredag 14 september 2012

Jellicoe Road av Melina Marchetta


Som elvaåring blir Taylor Markham lämnad på 7-elev av sin mamma på Jellicoe Road. Sex år senare bor hon på Jellicoe School, och det enda hon minns av sitt forna liv är enstaka fragment.
Den enda personen Taylor valt att lita på är Hannah, hon som hämtade henne den där dagen - men samma dag som Taylor blir vald till ledare för Lachlan House, ett av de sex elevhemmen på internatskolan, och ledare för hela internatskolan, försvinner Hannah och hon blir ensam kvar att förlita sig på Ben och Raffy, hennes närmaste vänner.

Så startar även det årliga teritorriekriget mellan Jellicoe School, Jellisarna och Kadetterna, men detta året blir inte allt som väntat, och tillsammans med Santangelo och Griggs får Taylor reda på mer och mer om sin historia.

Jellicoe Road, som är skriven av den Australiensiska författaren Melina Marchetta, har blivit en enorm succé, inte allra minst i Sverige.
Efter alla hyllningar om boken jag läst på diverse bokbloggar, ville jag vänta med att läsa boken tills jag köpt den. Så för två veckor sedan kom jag i alla fall hem med ett lånat exemplar av Jellicoe Road i väskan, och nu ångrar jag inte en sekund att jag inte väntade längre på att läsa den.

Jag hade även hört av ett antal människor att bokens 100 första sidor skulle vara ganska svåra att komma in i, men faktum är att hela boken flyter på i ett fint tempo, och jag passade även på att njuta av det fina språket. Visst var jag en aning förvirrad i början (ni som har läst boken förstår vad jag menar), boken berättar nämligen även en parallell historia som utspelar sig ett flertal år tidigare än den andra.

Slutligen; har ni inte läst Jellicoe Road, så har ni definitivt missat något och jag tycker att ni ska låna/köpa hem en snarast möjligt. Om ni har det, så hoppas jag att ni uppskattade boken lika mycket som jag gjorde.

Jour med Fia

Sitter i caféet med Fia och väntar på att någon ska komma förbi. Vid lunch ska vi ställa oss i disken tillsammans med Lisa och Laura och vid tre slutar vi. Senare idag ska jag som sagt packa kanoterna, dock är jag förkyld, så vi får väl se hur det går på tävlingen - jag ska i alla baka kladdkaka ikväll. Hoppas ni får en fin fredag, kram!

torsdag 13 september 2012

Skoljoggen, Bibblan, Konfa, Film och Jour

 
 
Under gårdagen hände det en hel del saker.
Jag började dagen med att cykla till stadsparken tillsammans med Isa och Fia för Skoljogg. Jag skulle gissa att varje varv var kring +1 kilometer långt, och jag sprang sju varv. Efteråt stack vi hem igen och duschade och sedan fick vi skjuts till skolan. Väl där hade vi fotojakt tillsammans med sju och nio J i samma arbetslag som vi.
Efter skolan hade jag piano och sedan gick jag ner till biblioteket där jag träffade några kompisar och sedan mötte jag upp Fia, Laura och Pappa för att gå på konfirmationsinskrivning.
 
Denna torsdag har varit i princip som vanligt, vi hade franska följt av KLT, hemkunskap, SO och kemi där vi såg på The Day After Tomorrow, en film som handlar om klimatkatastroferna som vår globala uppvärming orsakat. Senare idag har jag även tränat.
 
Imorgon har jag jour tillsammans med Fia, och vi ska stå i cafeterian hela dagen. På eftermiddagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, mer än att jag måste ner till klubben för att packa kanoten till helgens kommande tävling, i övrigt ska jag mest ta det lugnt och umgås med familjen.
Jag hoppas att ni haft en fin dag, kram!

tisdag 11 september 2012

Nu är det dags för årets sista tävling


I helgen är det dags, då går årets sista tävling - Höstregattan - av stapeln här hemma i Rocksjön. Jag ska vara med och delta, och även om det är nervöst så är jag ganska taggad, nu gäller det.

söndag 9 september 2012

Shout out Louds - Very Loud


Shout out Louds - Very Loud

lördag 8 september 2012

Anne Franks Dagbok



Jag var inne på Erikshjälpen idag tillsammans med pappa och ena brodern idag, och där hittade jag den här boken - alltså Anne Franks Dagbok - för en tia. 
Jag har även läst att boken ska komma ut som app, där Penguinförlaget Viking samarbetar med TradeMobile och man kommer ha möjligheten att få se bilder och ritningar med mera, samt lyssna när skådespelerskan Helena Bonham Carter, som bland annat har spelat rollen som Bellatrix Lestrange i Harry Potter, läser delar ur boken!

Brittebo med klassen



Från vänster; Alva (från vars blogg bilderna är tagna ifrån), Laura och jag.

God eftermiddag!

Igår vid lunch-tid kom jag hem igen efter ett dygn på Brittebo, en lägergård utanför Bottnaryd, tillsammans med klassen. Vi anlände dit igår vid elva och packade upp, sedan blev vi indelade i fyra lag för att köra en tävling där man skulle få ett snöre att gå av med hjälp av eld, och det enda redskap man hade tillgång till var ett elddon.
Därefter skulle man paddla kanadensare om tre och tre med målade simglasögon, och tillsist avslutade vi med dragkamp.
Under kvällen satt vi och snackade, sprang runt ute mellan husen, gick på spökrunda och badade i femton grader kallt vatten, för att tillsist sedan släcka vid tre-tiden på morgonen. Vi vaknade kring sju igen av att en av killarna stack in huvudet genom vårt fönster, sedan ordnade vi frukost och tillsist bar det av hemåt igen.

Jag har haft en alldeles underbar vecka, och ett roligt dygn tillsammans med klassen - och jag hoppas att ni också haft det, kram!

tisdag 4 september 2012

Böckerna som blir till film


Inom det kommande året kommer tre stora filmer baserade på böcker, att gå upp på bioduken, den första är;
Hobbiten - En oväntad resa, som har premiär den 12 december i år, här i Sverige. Filmen är första delen av boken Hobbiten, som är skriven av J.R.R Tolkien, författaren bakom Sagan om ringen-trilogin, och filmen regisseras av Peter Jackson, som även regisserade just Sagan om ringen. Andra delen av boken har premiär år 2013.
-The Host, heter den andra filmen, och är Stephenie Meyers andra bok, efter The Twilight Saga-serien. The Host har premiär den 19 april 2013, jag har dock inte läst boken - även om jag kanske bore göra det.
- Slutligen har ju även Catching Fire, den andra boken i The Hunger Games - trilogin, premiär den 22 november 2013. Castingen pågår för fullt, och vill ni veta mer om vilka som ska spela alla nya karaktärer så kika in på www.hungergamessweden.se.

söndag 2 september 2012

Böcker att läsa


Just nu ligger min läslista på lånade böcker någonstans mittemellan lång och kort, däremot är min lista på böcker jag vill läsa något längre.
Nyligen har dessa tre böcker (bilderna) - Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Personer du kanske känner och Rubinröd släppts, och jag tänkte låna hem dem så fort jag kan.
Nästa på listan är även; Jag minns inte varför jag älskar dig, Rör mig inte, Korsad (uppföljaren till Matchad, boken har dock ej släppts på svenska än), The golden lily +eng (den andra bokens i serien Bloodlines, serien har inte blivit översatt till svenska), Bitterblue +eng (den avslutande delen i trilogin De Utvalda, boken släpps på svenska 2013), Pandemonium +eng (andra delen i trilogin Delirium, ej översatt till svenska ännu) och The perks of being a wallflower.

lördag 1 september 2012

Vad har jag läst under Augusti?:

Antal lästa böcker: 6 stycken: Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll, THG-serien* (Hungerspelen, Fatta Eld, Revolt), Fifteen Love, Bloodlines +eng**.

Bästa bok: Bortsett från att jag läste om hela The Hunger Games-serien igen, så måste jag nog säga att Bloodlines var bäst.

Läsa i september: Avståndet mellan, som jag håller på med just nu, City of Bones +eng, Jellicoe Road, The fault in our stars +eng och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. I övrigt är jag väldigt sugen på att läsa boken Personer du kanske känner och The Golden Lily, fortsättningen på Bloodlines.

* Detta var andra gången jag läste om THG-serien, och eftersom jag redan pratat en hel del om böckerna här på bloggen, skriver jag ingen sammanfattning på böckerna.
** +eng betyder att jag läste/ska läsa böckerna på engelska.


- Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll; Livet för Matthias är inte lätt, han är fjorton år, hemlös, Dödens (eller Göran, som han egentligen heter) hjälpredskap och har inga vänner, förutom råttan Pipis.
Göran tycker inte att Matthias gör så mycket nytta som assistent, och egentligen är han för blödig - men kan man vara något annat, när du ska hämta andras liv?
- Fifteen Love; Det är mycket som händer, och inte händer, i femtonåriga Johns liv. Hans mamma dog för tre år sedan och sedan hans syster flyttade till Paris bor han ensam hemma med sin pappa. Innan var vardagen tillsynes meningslös, men nu, när han har både Gabriel som kommer in på krogen och snor sin pappas luftpistol och Violetta, familjens städerska, kanske det äntligen händer något, eller?
- Bloodlines; Sydney är en alkemiskt, och är uppväxt med tron om att vampyrer är onda varelser, och att det de kan göra bara ställer till med besvär.
Men när Sydney får höra talas om att femtonåriga Moroi-prinsessan Jill ska flyttas till Palm Springs för att beskyddas, och att det är Sydneys lillasyster som väntas bli den potentiella alkemisten som ska få följa med, beslutar hon sig för att ta hennes plats - trots uppoffringarna det innebär.
Bloodlines är en spin-off serie på Vampire Academy, och jag personligen skulle nog rekommendera att man läser VA-serien först, inte allra minst för att serien i sig självt är underbar, utan också för att man får bättre förståelse för Bloodlines.